Eficienta compasiunii pentru sine

In general ne este teama sa ne recunoastem propriile slabiciuni/vulnerabilitati, pentru a nu ne simti slabi, lipsiti de valoare sau neimportanti, pentru a nu fi neconformi cu imaginea frumoasa pe care dorim sa o avem. Astfel , ramanem pe loc sau repetam acelasi tip de eroare, de scenariu sau de nemultumire.

Pentru a ne putea autoobserva avem nevoie de acceptare de sine, de compasiune indreptata spre noi insine. Pornind de la acceptarea a ceea ce suntem, putem avea acces la  ceea ce ne scapa de obicei din cauza temerii de suferinta, temere  care isi face treaba in mod ocolit si  ingenuos mascand cu un voal invizibil claritatea.

Am putea folosi ca stare de baza si ura/incordarea sau dorinta de razbunare pentru a obtine rezultate? Realitatea arata un raspuns pozitiv in multe cazuri. Diferenta poate fi in legatura cu ceea ce ramai in interior, adica ceea ce ai cultivat ( ura/tensiune sau compasiune/armonie).

Daca mergem putin mai departe  cu observarea am putea intelege usor ca:
Putem folosi  evolutia personala  ca instrument pentru  obtinerea rezultatelor si, mai mult, putem folosi  procesul de obtinere a rezultatelor   ca instrument pentru evolutia personala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.