Exista o cale perfecta?

De obicei scriam scurt… foarte scurt (concentrat). Ca atare e o mica provocare pentru mine sa scriu un text ceva mai lung. Prin urmare am decis sa las sa curga ideea pe care o am cel mai aproape in momentul acesta pur si simplu. Asa ca am sa va spun ca…

Observ ca exista tendinta ca parintii sa isi educe copiii in functie de ceea ce ei insisi au experimentat in trecut. Este ceva familiar pentru tine?

Dupa ce experienta ta a fost atat de reala ideea de a nu interveni in viata copilului pare aproape imposibila. Ai vrea sa ii arati copilului calea corecta desi calea la care te referi tu nu mai exista. Acel episod pe care il ai ca etalon e istorie, este iluzie. “Atunci erau alte conditii, erai crescut altfel, exista un alt gen si nivel de informatie, tu insuti erai diferit ca structura fata de cum este el “… insa ceva te face sa pierzi din vedere toate aceste lucruri si sa vrei cu tarie sa refaci drumul – pentru ca el sa mearga pe o cale perfecta.
Cred ca o buna intrebare ar fi : “Exista o cale perfecta?”
Se poate sa iti apara in minte “ si ce sa fac sa il las sa faca tot felul de nebunii si sa se autodistruga?”. Este un teren destul de bun pentru ca un astfel de gand sa apara insa… nu asta vreau sa spun… si daca gasesti rabdarea sa fii sincer cu tine insuti pentru cateva momente realizezi asta singur.
Desigur ca nu vorbesc despre a nu proteja( ghida, indruma) intr-o anumita masura . Vorbesc despre atentia asupra realizarii faptului ca tu si el sunteti doua manifestari diferite in timp si spatiu.
Te poti opri pentru cateva momente.
Stai cu aceasta realizare putin si apoi vezi ce simti… imi poti scrie daca iti face placere.

Alex

Vezi si seminarul din pagina ‘Evenimente’

2 thoughts on “Exista o cale perfecta?

  1. Eu acord libertate ambilor mei copii. Am 2. Unul de 17 ani si o fetita de 4 ani si 7 luni.Pe cel mare il las sa-si experimenteze propriile greseli, eu am invatat ca experienta ti-o dobindesti singur. Este un copil echlilibrat cu care sunt foarte buna prietena. Nu l-am invatat decit sa alega in viata ceea ce iubeste ” orice ” ar fi acel lucru sau meserie.Este inca in cautari. Si pe cea mica o las sa experimenteze.Daca cel mare este echilibrat ea e deosebit de curioasa si dornica sa acumuleze.Despre acumulare pot spune ca acumuleaza numai ce vrea ea nu cee-a ce-i este impus. Desi amindoi sunt gemeni ca si zodie au caractere diferite. Desi, in esenta suntem interconectati ficare din noi avem propriile noastre lectii de viata iar a-i ghida presupune sa-i ajuti sa si le ia chiar daca nu intodeauna sunt din cele mai placute. E o meseie grea sa fi parinte dar una din cele mai frumoase. Experimentezi si cresti odata cu ei.

    1. Raluca, gasesc ca ultimile propozitii din comentariul tau contin lucruri asupra carora este util sa ne aplecam din cand in cand. Multumesc pentru gandul impartasit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.