Mandru de mine

Asta este ceva delicat. Cineva ar putea evita sa faca astfel de marturisiri de teama. Insa unele momente ne faciliteaza deschiderea, impartasirea…

Sa fiu mandru de mine nu este ceva ce imi doresc.
Ma refer la orice gen de mandrie. Vorbesc despre mandria pentru calitatile si realizarile mele. La fel pot spune despre mandria pentru copilul, sotia si parintii mei; despre mandria ca sunt roman, sau ca sunt prieten cu vreun om „important”, ca in Romania sunt unele dintre cele mai frumoase sau incarcate – din punct de vedere energetic- locuri de pe pamant, sau ca romanii au copii foarte inteligenti, ca poporul nostru este unul credincios si ca are traditii frumoase, sportivi cu performante extraordinare sau o istorie demna.

Nimic nu justifica mândria.
Cred ca acum ar putea fi un moment bun pentru a respira adanc. Mintea ar putea-o lua inainte si ar putea sa iti dea mesajul ca nu apreciez rezultatele.

Ceea ce am spus nu exclude aprecierea sau incurajarea experimentarii obtinerii unor rezultate, ci acceptarea interioara.
Am sa fiu mai explicit mai jos:

Imi doresc sa nu fiu mandru, si practic asta, pentru ca am vazut ca absenta mandriei este binefacatoare. E scris peste tot asta… si acum iti poti da seama ca stiai asta. Daca e vorba de copilul sau de tara mea nu se schimba lucrurile. Smerenia (si te rog sa nu iti imaginezi ca sunt in sutana ci in blugi si tricou) se aplica  si aici, se aplica intregii vieti.
Asa ca atunci cand observ ca am pierdut-o ma intorc la ea (la smerenie). Este ceva ce vine usor, nu o corvoada. E bine. Un altfel de bine, mult mai consistent.

rocky-mountains-1149042_960_720

Spuneam la inceput ca e vorba despre ceva delicat si ca cineva ar putea evita o astfel de marturisire. S-ar putea deduce asa de usor ca vreau sa spun ca am curaj in momentul asta. Nu asta intenționez.
Ceea ce vreau sa arat este aceea ca exista o alta ipostaza in care te poti afla si in care sa nu iti fie teama de judecata celorlalti: libertatea
Cand spun asta nu simt ca e vorba despre frica/curaj ci mai degraba despre prezenta pacii/constientei.
Ne mai auzim la alte momente de genul acestuia…

Cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.