„Noi nu suntem ingeri”

Ceva umor, aventura si invataturi spirituale, puse intr-un pachet alaturi de talentul a doi tipi supercunoscuti – Robert de Niro  si Sean Penn. Filmul „Noi nu suntem ingeri” poate fi o formula care te poate binedispune si chiar invata ceva daca esti suficient de deschis/pregatit.

„Se termina totul odata cu moartea?” – este intrebarea pe care si-o pune Jim (Sean Penn) chiar de la inceputul filmului, sugerandu-ti ca vor fi presarate cateva idei/citate care te vor trimite la aspectele spirituale… Pe de alta parte  Ned (Robert de Niro) este preocupat in special de partea fizica a lucrurilor, de viata pamanteasca, completand in felul acesta imaginea asupra vietii.

Cateva dintre vorbele de duh din film  (nu le am scris cu acuratete de 100%) asupra carora puteti reflecta:

-” Primiti bine oaspetii pentru ca prin aceasta unii au primit ingeri in vizita.”

-„Fii bun cu strainii pentru ca si tu vei fi strain”

-„Fiecare este ispitit la un moment dat”

-„Nu avem realmente nimic cu care sa ne aparam de suferinta care exista in lume. Asadar daca te simti   putin  alinat crezand in divinitate,  crede!”

Aceasta  ultima idee sa regaseste in discursul lui Jim, discurs care ocupa un loc esential in film ( punctul culminant dupa parerea mea). De asemenea mi- a placut si dialogul „fara vorbe” dintre cei doi, dialog ce se desfasoara foarte sugestiv- pe un pod,  la sfarsitul filmului.

Notabil mi se mai pare si modul in care este prezentat  conceptul de miracol. Veti vedea asta daca sunteti foarte atenti la faza in care vietile celor doi depind de obtinerea unei perechi de  pantofi pentru fiecare dintre ei.

Mi-ar placea sa imi scrieti;  sa imi spuneti daca v-au atras si alte aspecte  atentia … si sper sa nu luati titlul filmului atat de tare in serios.

Link film:
http://www.filmetraduseonline.ro/index.php/2015/10/31/nu-suntem-ingeri-filme-1989-were-no-angels-online/

Cred ca viata noastra este ca un film…
Vizionare placuta!
Alex

 

2 thoughts on “„Noi nu suntem ingeri”

  1. Mi-a placut mult filmul. Doar atat de profund cat sa nu fie greoi, doar atat de comic cat sa nu fie usor si cu putina dragoste la final, cat sa nu fie sec. Au fost si unele faze care mi s-au parut „cusute cu ata alba”, dar una peste alta a meritat din plin timpul consumat si chiar l-as mai revedea cu placere.
    „Father Brown” (blond, culmea!) mi-a amintit de multe ori de versetul „fericiti cei saraci cu duhul”, iar Ned m-a impresionat pentru cata rabdare avea fata de stangaciile tovarasului sau de „suferinta”.
    Mesajul principal pe care l-am receptat la final este ca poti fi fericit doar atunci cand iti gasesti menirea si iti lasi inima sa te conduca la ea.
    Iti multumesc Alex si astept cu interes urmatoarea recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.