Obiective

Sfarsitul/Începutul poate contine energie, entuziasm, bucurie. Inceputul unui an, al unui trimestru sau a unei săptămâni pot deveni o ocazie pentru stabilirea unor obiective. În aceste momente este probabil să avem mai multa energie /disponibilitate pentru a arunca o privire asupra propriei vieți, într-o măsură mai mică sau mai mare.
Pentru mai multa claritate, as apela la o mica clasificare. As imparti, simplu, obiectivele în două categorii :
-obiective de fond
-obiective de formă

Pentru prima categorie alegerea obiectivelor pare mai ușoara. Tot omul știe ce vrea – liniste sufletească, pace, fericire, iubire, sănătate… Le știe atât de bine, încât le spune uneori ca pe o poezie însă nu prea știe cum să ajungă acolo. O cale „comodă” poate părea aceea în care propune și apoi înmânează realizarea sarcinii altcuiva. Exista acel cineva care poate părea foarte potrivit pentru sarcina aceasta în multe dintre cazuri: Dumnezeu.

A doua categorie. Aici, în zona manifestă, lucrurile sunt mai diversificate: o casa, o mașină, un serviciu mai bun, o soție/un sot, un copil, o creștere a cifrei de afaceri, o butelie , apa caldă, bani de mâncare pentru săptămâna în curs… Aspectul problematic apare și aici sub diferite forme: sunt oameni care nu știu ce vor, care vor ce vor alții pentru ei, care nu știu că pot voi ceva, care vor ceva pentru a fi acceptati sau iubiti…

Se întâmplă să și confundăm cele două categorii (planuri),
aflandu-ne,spre exemplu,în cazul: „Când voi avea/putea/stii lucrul X voi fii fericit „.

Suntem oameni… și avem un nivel de „a fi”…pe care încercăm să-l inaltam în evoluția noastră. Unul dintre modurile în care o facem este sa împărtășim:

Cred ca fericirea, pacea, liniștea interioara, lucrurile care tin de suflet în general, se pot exersa, practica. Pentru aceasta e nevoie sa privim la noi înșine cu sinceritate și să vedem din ce material suntem făcuți.
Cred ca am putea rămâne singuri pentru un moment pentru a observa cine suntem in profunzime si ce ne dorim când nimeni nu dorește nimic de la noi.
Cred ca poate fi util să stabilim cu multa claritate obiectivele pentru a avea un focus bun și pentru a permite căilor sa apara. Cred ca putem cultiva increderea in sine, aprecierea pasilor mici (dar fermi) si invatatul prin experimentare.
Cred ca putem face unele lucruri fără ajutor, fără compromisuri și prin asta putem simți propria putere.

Cred ca putem practica claritatea pentru a știi permanent ca suntem într-o scurtă vizită și ne vom întoarce curând acolo de unde am venit. Din realizarea aceasta căpătăm multe daruri, iar unul dintre ele este cunoașterea aceasta:

Drumul către obiectiv are frumusetea sa, iar realizarea obiectivului aduce si sentimentul de libertate pe langa cel de satisfactie.

Cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.