Poti opri o lacrima care curge deja pe obrazul tau?

Vin momente cand esti in fata si momente cand esti in spate, momente cand esti bucuros si momente cand plangi, momente cand reusesti si  momente cand ratezi. Asa danseaza  viata – inainte si inapoi, sus si jos.

Dupa primavara si vara urmeaza toamna si iarna pentru ca apoi sa vina iar primavara… uneori sunt mai scurte, alteori mai lungi.  Efortul este in zadar. Nimic nu poate opri miscarea asta permanenta, desi, uneori, cate-o ninsoare atinge primavara chiar la mijloc, in locul unei scurte atingeri de degete in timpul predarii stafetei.

Bucuria pentru zambet ar vrea sa inghete tristetea, pentru ca ea sa nu mai curga, dar orice efort de impotrivire  subliniaza situatia trista. Intoarcerea capului spre imaginea frumoasa nu reuseste sa dizolve cu adevarat  greutatea care se afla deja acolo cerandu si dreptul in gura mare. Zambetul asternut artificial pe buzele tale face obrajii sa para grei. Mai bine lasa-l sa te vegheze acolo unde e el puternic, in interior, apoi va iesi la suprafata in toata frumusetea lui cand va fi manat de frumusete.

Priveste… cu curaj. Permite-i tremurului sa iti cuprinda corpul , doar asa il va parasi in cele din urma, lasandu-l sa se miste armonios si sa creeze pasi plini si reali. Stai unde esti. Si dupa ce furtuna trece, te vei putea indrepta unde vrei, iar vantul nu te va mai purta dupa voia sa. Apoi alege. Alege ca si cum asta inseamna sa traiesti. Urmatoarea respiratie, urmatorul pas. urmatorul gand, sunt viata ta in curgere prin timp.

Cu bine!

Alexandru Preda
12079205_971596822899159_6952224962282473892_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.