Rugaciunea unui pacatos

A fost un timp cand ma deranja atat de tare cand vedeam oameni ce se roaga pentru a castiga la loto sau pentru raul altcuiva. De asemnea, ma deranja si cand dupa o rugaciune cat se poate de pioasa urma un blestem cu gura plina sau  mersul la biserica strict in cazul in care este nevoie de ajutor. A trecut…
A venit momentul in care toate aceste lucruri nu mai deranjaza.

peaceful_mountain_lake_by_misty2007

Simt ca ar fi ok sa aduc putina claritate in momentul asta, pentru a nu va forma o parere gresita- nu ma definesc ca fiind un om religios…

 

Acceptarea a facut minuni pentru mine si astfel in loc sa ma deranjeze atunci cand vad oameni care se roaga dupa o formula stricta, ca si cum ar rosti o poezie, pot ramane linistit. Zilele astea mi-a tot trecut prin cap o idee in acest sens si in final m-am hotarat sa o las sa mearga mai departe. Ideea despre care vorbesc este aceasta: as putea impartasi si eu o astfel de „poezie”,   un exemplu de formula prestabilita pentru rugaciune,  fara a avea nicio pretentie ca este una sfanta, aducatoare de bine garantat, venita direct de la El, pentru ca nu am niciun hram. Mai degraba as spune ca ar putea fi un exemplu care are menirea sa inspire, pentru „cel mai putin credinciosi”, pentru cei nereligiosi (cred ca intelegeti).  Imi cer scuze de pe acum daca deranjez pe cineva. Nu asta este intentia mea.

 

„Draga Dumnezeu

 Te rog sa ma ajuti sa raman in pace atat de mult cat se poate.  Adu-mi aminte sa nu privesc  numai spre cer atunci cand imi cer iertare sau  cand multumesc, ci sa  arat si spre interiorul meu, pentru ca simt ca esti si acolo.  Adu-mi aminte sa nu ma lupt pentru numele Tau cu altcineva, pentru ca simt ca Te afli si in acea persoana iar lupta pare a fi in contradictie cu ceea ce esti. Ajuta-ma sa nu uit ca esti mai mult decat numele Tau si decat ceea ce inteleg eu prin acest nume. Ajuta-ma sa inteleg cat se poate de bine ca miracolul vine din interiorul meu, prin Tine, asa cum  vine si din exterior si ca de aceea nu am nevoie sa astept. Ajuta-ma sa nu arat cu degetul in numele Tau, sa nu spun „Dumnezeu nu doarme” ca si cum ai fi un razbunator, sa inteleg ca nu e nevoie sa imi fie frica atunci cand aud „Dumnezeu stie si vede tot”, sa realizez ca nu pot eu vorbi despre Tine ci doar tu despre mine, prin tacere.

Ajuta-ma sa vad lucrurile intr-o alta maniera :  sa vreau sa nu mai ies din  rugaciune in loc sa vreau sa intru cat mai des. Ajuta ma sa inteleg ca cel mai mare lucru pe care-l pot obtine prin rugaciune este sa simt ca locuiesti in mine si in afara mea. Iti Multumesc!”

Pace!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.